Sök
Filters
Stäng

Verkstad

Den elektromekaniska verkstaden är själva kärnan i verksamheten. Allt kretsar runt själva elmotorn och dess funktion, oavsett om den sitter i en pump eller vibrator, fläkt eller bara är just en elmotor.
   

Omlindningar

Vi på Borås Elmotor lindar om och ersätter den gamla elmotorns lindning och eller om spänningen eller frekvensen skall ändras i motorn. Fält, compound och kommuteringsspolar byter vi ut i DC- motorer och generatorer och vi ser även till att ankare/rotorer blir renoverade.

Förutom allt nystande i koppartråd så finns ju den rent mekaniska delen i verksamheten, lagerbyten, svarvning och spårning av kollektorer och reparationer av axlar. På pumpar skall det bytas mekaniska tätningar, o-ringar och olja m.m. 

 

Ombyggnationer och nykonstruktioner

Ombyggnationer och nykonstruktioner av infästningar etc. så den nya elmotorn/pumpen skall passa på det gamla fundamentet eller om det är fundamentet som skall ändras så gör vi det.
   

Service av elverk 

Service av elverk, byte av slitdelar, uppmätningar av ankare och fält, kolbyten m.m.

Vi tar fram och sätter ihop komponenter och bygger styrutrustning efter Ert behov. Reparationer av automatik och styrutrustning förekommer också. 

Kontakta oss gärna vid frågor eller för vidare info!